GELECEKTE TAMAMEN KALKABİLİR!
Akıllı telefonları gelecekte Wi-Fi kullanarak şarj edebilmek için, araştırmacılar çalışmalarına devam ediyor.
Birçok akıllı telefon kullanıcısı için telefonları şarj etmek, büyük bir problem haline geldi. Teknolojinin bu kadar çok gelişmesine rağmen şarj sorununa kesin bir çözüm bulunamaması, araştırmacıları da harekete geçirdi.
Herkes tarafından bilinmese de Wi-Fi ve Bluetooth protokollerinin yaydığı radyo sinyalleri, aslında elektromanyetik dalgalardan oluşuyor. Bu durum, Wi-Fi ve Bluetooth teknolojilerinin bir enerji taşıdığı anlamına geliyor.
ELEKTROMANYETİK DALGALARDAN ELEKTRİK ENERJİSİ
Bu durumun farkında olan MIT ve Madrid Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, elektromanyetik dalgaları elektrik enerjisine dönüştürebilen esnek bir sistem geliştirdi. Bu sistem, enerji dünyasında bir devrim yaratmayı amaçlamıyor, çünkü zaten aynı sistem kullanılarak 40 mikrowatt değerinde bir enerji elde edilebiliyor. Ancak bu enerji, yalnızca bir LED’i aydınlatmaya yetiyor.
Araştırma ekibi, ürettiği yarı iletken ince bir antenle, elektromanyetik dalgaların yüzde 30’unu elektrik enerjisine çevirmeyi başardı. Şimdilik ortaya çıkan bu enerji çok çok az olsa da tıbbi alanlarda kullanışlı olabiliyor.
ŞARJ SORUNU ORTADAN KALKABİLİR
Araştırmacılar, ürettikleri bu anteni ileride telefonlara yerleştirerek, tamamen bataryasız telefonlar üretilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bu teknolojinin ne zaman karşımıza çıkacağı bilinmese de araştırmacılar ileride şarj sorununu tamamen ortadan kaldırmaya kararlı gibi görünüyor.
Yorum yap (0)